lufiA Lencsési ovi különleges ballagást előkészítő ünnepségéről számolt be a Csabai Mérlegnek dr. Erdeiné Gergely Emőke óvodavezető. Írását az alábbiakban olvashatják.

Repülnek a kívánságok az ég felé - a további képeket ide kattintva tekinthetik meg.

Az idei ballagást előkészítő ünnepünket a rossz időjárás sem tudta elrontani. Hagyományos „kinti” programunk előtt az időjárás-jelentés figyelemmel kísérése volt az egyik legfontosabb elem a rendezvény forgatókönyvében. A gyerekek boldog várakozása és csivitelése előzte az esőfelhőket és közös dallal indulhatott a Repülő kívánság programunk.


A közös zene és tánc mellett a tagintézmények óvodapedagógusai „megtornáztatták” a résztvevőket. A sportos pedagógusok remek hangulatot teremtettek a koreográfiát követők számára. Köszönet érte a Manóvárovi Süni csoportjának, a Napsugárovi Pillangó csoportjának és a Zöldovi Pom-Pom csoportjának.

faDr. Ferenczi Attila tanácsnok úr immár negyedik éve egy-egy kabalamacival lepi meg a Lencsési Óvoda ballagó gyermekeit. Idén 96 kisgyermek ballag óvodánkból, így 96 macival kedveskedett ballagósainknak. Nagy öröm és a gyerekek számára már nyílt titok, hogy meglepetés-macit rejt a nagy ajándékdoboz, hiszen dr. Ferenczi Attila mindhárom tagintézmény ballagó nagycsoportosairól gondoskodik e jelentős mérföldkőnél.
A maci-ajándékozást második éve kötjük össze a Repülő kívánság programmal, így a két esemény, egymást erősítve a kicsik számára még nagyobb élmény a „nagybetűs élet” megkezdése előtt.

gyekocA Lencsési Óvoda idén második alkalommal rendezte meg a Repülő kívánság c. programot a ballagó nagycsoportosok számára. A három tagintézmény ballagós gyerekei az „utolsó” ovis kívánságot belesuttogták a modern kívánságlampionba és szüleikkel közösen engedték útjára a titokzatos világítós-repülős lufit.
Május 21-én 96 apró kicsi kívánság kelt útra a Lencsési-lakótelep dombos terén. A rendezvény minden korosztálynak szólt, hiszen a látvány és a zene mindenkié. Hevesi Imi nem felejtette el a szülőket és a nagyszülőket sem, minden korosztály együtt énekelhetett egy-egy dalt Imi „bácsival”. A Hestia tűz-show lélegzetelállító produkciója zárta a hangulatos kívánság-estet.