Kedves Szülők, Kedves Gyerekek!


Szeretettel köszöntünk a Lencsési Óvoda honlapján! Ezen az oldalon a Napsugárovi „Katica” csoport mindennapjaiba nyerhettek betekintést.
2020. szeptemberétől 16 gyermek (3 kislány és 13 kisfiú) kezdte el az óvodát, amely előreláthatóan januárra 20 főre fog bővülni. 
A beszoktatás ideje alatt a fő nevelési feladat az óvodára történő ráhangolódás. Szeretetteljes légkör biztosításával nyugodt, békés környezetben a kicsik is sokkal könnyebben fogadják be az új ingereket. Emellett folytatódik a család nevelőmunkája, azonban kiegészül az óvoda nevelőmunkájával.
A közös cél, az óvodába járó gyermek testi – lelki – szellemi fejlődésének elősegítése.
A beszoktatás ideje alatt olyan mesékkel, dalokkal és mondókákkal készültünk a gyermekeknek, amelyeket már otthonról, vagy bölcsődéből is ismerhettek. Ebben az időszakban előtérbe kerültek a lovagoltatók, höcögtetők, simogatók és ringatók, melyek az érzelmi biztonság kialakulását szolgálják.

Fontos számunkra, hogy a gyermekek minél több időt töltsenek az udvaron, a friss levegőn. Emellett nagy hangsúlyt fektetünk a környezeti nevelésre is. Ezért tervezünk a jövőben kisebb-nagyobb sétákat az Élővíz-csatorna mentén, közeli játszóterekre. Itt megfigyelhetjük a természet körforgását, az állat- és növényvilág változásait.
Célunk, hogy a csoportba járó gyermekek nyugodt, szeretetteljes, kiegyensúlyozott környezetben sok új ismerettel bővítsék ismereteiket, képességeiket.
Sok új verset, mondókát, dalt, mesét fogunk megtanulni, melyeket a rendezvényeken készült fényképekkel együtt minél hamarabb igyekszünk feltölteni ide Napsugárovi „Katica” csoportjába, hogy a szülők, nagyszülők, nagytestvérek is lássák mennyi élménnyel, tudással gazdagodtatok.
Kívánjuk, hogy jó hangulatú, élményekben gazdag évünk legyen!

Timi néni, Hajni néni és Anikó néni


nkatica

nkaticacs

Körzethatárok Napsugárovi

5600 Békéscsaba, Pásztor u. 70.

Teljes közterület:
Attila u., Béry-Balog Á. u., Bíbic köz, Bojtorján u., Csenkesz u., Diófás u., Dobos I. u., Endresz u., Éger u., Kiszely A. u., Menta u., Ostoros u., Pitypang u., Katica u., Őzike u., Rétköz u., Kvasz A. u., Perje u., Egyetértés u., Sirály köz.

Páratlan házszám:
Kőmíves K. sor 1-41., Pásztor u. 1-53.

Páros házszám:
Árpád sor 108-tól végig, Kőmíves K. sor 2-42., Lencsési út 2-42., Pásztor u. 2-52., Felső-Körös sor 34-102., Kőmíves K. sor 2-42., Pásztor u. 72-100.