Kedves Szülők, Kedves Gyerekek!


Szeretettel köszöntünk a Lencsési Óvoda honlapján! Ezen az oldalon a Napsugárovi „Katica” csoport mindennapjaiba nyerhettek betekintést.
2020. szeptemberétől 16 gyermek (3 kislány és 13 kisfiú) kezdte el az óvodát, amely előreláthatóan januárra 20 főre fog bővülni. 
A beszoktatás ideje alatt a fő nevelési feladat az óvodára történő ráhangolódás. Szeretetteljes légkör biztosításával nyugodt, békés környezetben a kicsik is sokkal könnyebben fogadják be az új ingereket. Emellett folytatódik a család nevelőmunkája, azonban kiegészül az óvoda nevelőmunkájával.
A közös cél, az óvodába járó gyermek testi – lelki – szellemi fejlődésének elősegítése.
A beszoktatás ideje alatt olyan mesékkel, dalokkal és mondókákkal készültünk a gyermekeknek, amelyeket már otthonról, vagy bölcsődéből is ismerhettek. Ebben az időszakban előtérbe kerültek a lovagoltatók, höcögtetők, simogatók és ringatók, melyek az érzelmi biztonság kialakulását szolgálják.

Fontos számunkra, hogy a gyermekek minél több időt töltsenek az udvaron, a friss levegőn. Emellett nagy hangsúlyt fektetünk a környezeti nevelésre is. Ezért tervezünk a jövőben kisebb-nagyobb sétákat az Élővíz-csatorna mentén, közeli játszóterekre. Itt megfigyelhetjük a természet körforgását, az állat- és növényvilág változásait.
Célunk, hogy a csoportba járó gyermekek nyugodt, szeretetteljes, kiegyensúlyozott környezetben sok új ismerettel bővítsék ismereteiket, képességeiket.
Sok új verset, mondókát, dalt, mesét fogunk megtanulni, melyeket a rendezvényeken készült fényképekkel együtt minél hamarabb igyekszünk feltölteni ide Napsugárovi „Katica” csoportjába, hogy a szülők, nagyszülők, nagytestvérek is lássák mennyi élménnyel, tudással gazdagodtatok.
Kívánjuk, hogy jó hangulatú, élményekben gazdag évünk legyen!


Anikó néni, Anett néni és Anikó néni


nkatica