Aktuálisok

Farsang van, farsang van...

Egy óvodás életében kétféle időszámítás létezik: A FARSANG előtt és a FARSANG után...

Sarkady Sándor: Farsang
Fruskák, Zsuzskák, Dorottyák,
járják a bolondját:
Dínomdánom vigalom,-
Nincs a táncra tilalom!
Maskarások, bolondok,
Rázzátok a kolompot:
takarodjon el a tél-
Örvendezzen, aki él!

Advent

Mit is jelent az Advent? A karácsonyt megelőző négy hét várakozását, a karácsonyi ünnepre való felkészülést fejezi ki.

Az Adventet már az V. század óta számon tartják. Az Advent a négy vasárnapon kívül több ünnepet, jeles napot is magába foglal, mint a december 6-i Szent Miklós napját. Ma nagy öröm volt az óvodában is, hiszen mindenkire gondolt a Mikulás.

Egy évvel ezelőtt már nagyon készültünk a december 13-i Luca napra. Hétről hétre gyúlnak a gyertyák az adventi koszorúkon.

Várunk, várakozunk, reménykedünk… Várjuk, hogy a gyermekszemek megcsillanjanak a fenyőfa fényében és reménykedünk, hogy szeretteinkben veszteség ne legyen!

Áldott, békés, szeretetben gazdag ünnepeket kívánunk minden családnak!

Karantén

Óvodánk Békéscsabán elsőként reagált a pandémiás karanténra. A szülői visszajelzések alapján ez nem volt hiábavaló munka az óvodapedagógusok részéről:

„Kedves Óvónénik! Az "E-ovi" foglalkozások abban nyújtottak leginkább segítséget számunkra a hétköznapokon, hogy nem távolodtunk el a mindennapi ovis élettől. Örömmel vettünk részt valamennyi foglalkozáson, melyek egyfajta keretet is adtak a napoknak. Közben felelevenítettük az aktív ovis napokat, a beszélgetésekből pedig sokszor kiderült, hogy hiányoznak a kis ovis társak, az óvónénik, a dadusok, és maga az ovis légkör is. Ugyanakkor nagyon hamar eltelt ez a két hónap, főként, hogy

Bővebben: Karantén