bazis

A Lencsési Óvoda nevelőtestülete és az intézmény vezetője, valamint vezetőtársai elkötelezettek a folyamatos szakmai megújulás iránt.

Intézményünk 2017-ben már elnyerte az Oktatási Hivatal Bázisintézménye címét, mellyel 2020-ban szintén újra büszkélkedhetünk.

A pedagógia, mint élő és alapértékeit tekintve állandó, de mégis változó tudomány végrehajtási folyamatában a megvalósító szerepét csak felelősen, a jogszabályok és a nemzetközi és hazai kutatásokhoz igazodva, az oktatásirányítás elvárásainak megfelelve, együttműködve valósítható meg.

Igyekszünk települési, megyei és országos szinten egyaránt olyan szakmai együttműködések kiépítésére, amely lehetővé teszi számunkra a megújulást, egyben partnerei kívánunk lenni a társintézményeinknek. A tudásmegosztást oly módon képzeljük el, hogy része vagyunk annak a szakmai csapatnak, amelyben egyes szakterületeket tekintve irányító szerepet is vállalunk. Az egymástól való tanulást érvényesítjük, nyitottak elkötelezettek és együttműködők vagyunk, nem csupán az óvodapedagógia szakterületére szorítkozva.
Fontosnak tartjuk a nem formális tanulási technikák alkalmazását, mind támogató, mint befogadó szerepben egyaránt, illetve a különböző ismeretszerzési helyzetekben való aktív cselekvést.  
Természetes módon kezeljük bevált pedagógiai módszereink, jó gyakorlataink bemutatását, nyitottak vagyunk az érdeklődő intézmények figyelmére. A szükség szerinti hospitálások, bemutatók, műhelymunkák szervezése számunkra is a tanulási folyamat része, amely folyamatból mi is profitálunk, hiszen csak naprakészen felkészült pedagógiai tevékenység osztható meg.
Fontosnak tartjuk azt, hogy az általunk elért eredmények ne csupán egy szűk közösség értéke maradjon, hanem részesüljön minden fejlődni vágyó pedagógus és intézmény a folyamat kapcsán.

A bázisintézmény olyan megyei, járási, esetleg országos szinten magas presztízsű hagyományokkal rendelkező infrastruktúrában a feladatellátáshoz megfelelő módon felszerelt, egyedi, más intézmények számára is példaértékű, működésében koherens, befogadó, gyermekközpontú pedagógiai gyakorlattal, szakmai módszertani, szervezeti kultúrával és innovációval rendelkező, és ezt publikálni, valamint szakmai szolgáltatásként átadni képes intézmény, mely alkalmas adott területen magas színvonalú, hatékony tudásmegosztásra. Olyan intézmény, melyben az adott szolgáltatási területhez kapcsolódó jó gyakorlat eredményesen működik mesterpedagógus szaktanácsadó, illetve intézményvezető által kijelölt pedagógus közreműködésével,

Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye cím viselése megtisztelő mind az intézmény vezetése, mind a pedagógusok számára.

A bázisintézmény jógyakorlatai:

A 2020/2021 nevelési évben 4 területen kínálunk az érdeklődő pedagógusok számára bemutatót, műhelymunkát.

  • „Te is más vagy, Te sem vagy más!”- befogadó óvodai nevelés
  • „Kis zöld lábnyomok”- környezettudatos óvodai nevelés
  • „Barátunk a labda!”- mozgásfejlesztő, tehetséggondozó óvodai nevelés
  • „A játék, az varázslat!”- szabad játék, játékba integrált ismeretszerzés

Kapcsolattartó:   

Dr. Erdeiné Gergely Emőke
Telefon: 66/459-333
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

 

Oktatsi Hivatal Bzisintzmnye