manovarovig

mcicacs

mcsibecs

mkaticacs

mmacicsmmokuscs

msunics

manovarovig"Manóvárovi"

Elérhetőségek:
Cím:
5600 Békéscsaba Pásztor u. 91.
Tel.: +36 66/459-333
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Óvodánk a „Lépésről lépésre” programmal neveli a kisgyermekeket. 2009-ben bekapcsolódtunk a kompetencia alapú óvodai nevelési programba, mely a „Kompetenciák fejlesztése az óvodától az érettségiig Békéscsabán” nevű projekt része.

Óvodánkban az Országos Közoktatási Intézet által minősített óvodai programok adaptációja szerint folyik a nevelőmunka.

Óvodásainkat érzelmi biztonságuk megteremtése mellett egymás kölcsönös megbecsülésére és tiszteletére neveljük. Az erkölcsi nevelést, a szülők és nevelők tiszteletét alapértékként kezeljük.

Önálló, alkotó gondolkodásra késztetjük a gyermekeket. Célunk, hogy változatos, színes tevékenységek biztosításával minden gyermek találja meg azt a számára kedves elfoglaltságot, amelyben a legtöbbet fejlődik, és az óvodás évei végére alkalmassá válhat az iskolába lépésre.

Csoportszobáink, tornaszobánk és udvarunk jól felszereltek, megfelelnek a mai kor követelményeinek.

Az időjárástól függetlenül naponta biztosítjuk a szabad levegőn való tartózkodást, és ezzel együtt az óvodás életkor egyik legfejlesztőbb tevékenységét, a szabad mozgást és játékot óvodásaink számára.

Minden nevelési évben a szülők igényéhez alkalmazkodva indítunk tiszta kis-, középső-, nagy-, és három vegyes csoportot is.

Óvodásainknak lehetőségük van úszás, néptánc-foglalkozásokon is részt venni. Két számítógépünkön a korosztálynak szóló fejlesztő programokkal ismerkedhetnek a gyermekek.

Óvodapedagógusaink jól képzettek, az alapdiplomán túl mozgásfejlesztő, népi játszóház vezető, zene-óvodavezető, fejlesztő pedagógus végzettséggel rendelkeznek. Egyik óvónőnk a Népművészet Ifjú Mestere. Két óvodapedagógusunk elvégezte a MINDLAB képességfejlesztő képzésre felkészítő tanfolyamot. Többen elvégezték a GORDON-módszer szerinti tanfolyamot.

A szokásos ünnepeink mellett évek óta hagyomány a homokvárépítő verseny.

terkepmanovarovi

Körzethatárok Manóvárovi

5600 Békéscsaba, Pásztor u. 91-93.

Teljes közterület:
Fényesi út, Harkály köz, Tanya 1027., Fácán köz, Rezeda u.

- Borjúréti-kertek
Bagoly u., Borjúrét u., Csalánosi u., Csigás u., Borjú u., Feketefenyő u., Lapos u., Magyar u., Toboz u.

- Kastély-szőlők
Bárány u., Boglyás u., Bojtár u., Csikós u., Legelő u., Mester u., Kukorica u., Zegzug u., Zsombék u., Kankalin u., Napraforgó u., Mozdony u., Káka u. Juhász u., Szikfű u., Gereblyés u., Gulyás u., Ormay sor.

- Keleti-kertek
Almás sor, Barackos köz, Bogár u., Buzogány u., Csabagyöngye sor, Cseresznye köz, Hínár u., Jácint sor, Répa köz, Rózsakert u., Szilva köz, Szöcske u., Kisfényesi út, Körte sor, Tücsök u., Kadarka köz, Paprika köz.

Páratlan házszám:
Kőmíves K. sor 87-89., Lencsési út 45-85., Pásztor u. 55-151., Szabó Pál tér 9-11.,

Páros házszám:
Kőmíves K. sor 44-114., Lencsési út 44-136., Pásztor u. 102-152., Szabó Pál tér 10., Kőmíves K. sor 88., Fövenyes u. 38-48.